0281 - 310 40

Om oss

Historik

Lindesnäs bruk anlades vid slutet av 1700-talet och blev ett av Sveriges största järnbruk. Vändpunkten kom när stora Kopparberg beslöt att koncentrera all järnframställning till Borlänge och Domnarvet. Lindesnäs bruk lades ned 1890. Jordbruk och skogsbruk har varit ett stort inslag i tillvaron efter brukets tid.

Barnkoloni
Från 1924 och en bit in på 1980-talet har många barn tillbringat sina somrar på barnkoloni på Lindesnäs Herrgård. Barnen kom från bruken runt omkring i Dalarna, bland annat från Domnarvet, Kvarnsveden och Skutskär

Detta var bra för Lindesnäs, många flickor fick jobb och skogsarbetande män fanns det gott om så populationen i Lindesnäs ökade. I byn fanns både skola, post och affär. Affären stängdes i mitten av 1990 talet.

Dalarnas största dansloge
I början av 1970-talet blev Lindesnäs Herrgård privatägd och en ny era i herrgårdens historia började. Lindesnäs Herrgård blev känd som  ”Dalarnas största dansloge”. Vi törs skryta med att här har nästan alla dansband spelat (inte Vikingarna). De nya ägarna, som tog över herrgården 2010, fortsatte med danserna ända fram till och med 2014.

Glassbar, café och matservering
Idag är Lindesnäs Herrgård en träffpunkt med glassbar, café och matservering. Herrgården drivs av Conny och Birgitta.

En minigolfbana och loppis är andra inslag i verksamheten.

Välkomna till en träffpunkt i bruksmiljö
hälsar Conny och Birgitta!

Ankerslut

Ankarslutet är inspirationen till vår logoyp. Här är en bild av hur de ser ut när de används. Vi har tagit fram en serie ankarslut i smide i form av hängsmycke, flasköppnare och ljusstake. Finns att köpa hos oss.

Försäljning

Hos oss på Lindesnäs Herrgård finns följande till försäljning:

Böcker som är bruksrelaterade

Slaggsten och slagghus av AnnMarie Gunnarsson och Peter Nyblom

Lindesnäs Historia av Hilkka Alm och Henry Mattsson

Lingonkungen av Jan Henrik Swahn

Souvenirer – hästar

Lindesnäshästen av Lilian Rådman.

Cementhästar i tre olika storlekar.

Presentkort

Nu finns det presentkort.

Smide inspirerat av ankarslut

Hängsmycke, ljusstake och flasköppnare.